BIOGRAFIE

Waar ik vandaan kom en wat ik heb gedaan

Geboren in Nuenen in een muzikale familie kreeg ik als kind klassiek-en-populair pianoles van mijn tante, en schnabbelde ik hier en daar wat bij als begeleider van een koor, toetsenist en songwriter in een band, en achtergrondpianist in restaurants. Ik kreeg wat muziektheorieles van mijn vader, die meerdere instrumenten bespeelde. Op het Rotterdams Conservatorium verruilde ik het hoofdvak (jazz-)Piano met Componeren/Arrangeren (jazz en bigband), waarbij ik o.a. voor het (toen nog) Nederlands Filmmuseum en het Metropole Orkest heb geschreven. Natuurlijk bleef ik vol passie piano spelen.
Impressie van een optreden in de buitenlucht op het digitale instrument
De digitale piano die kan worden meegebracht bij optredens
Om te voorkomen "broodschrijver" te worden, en daarbij mogelijk de originaliteit van mijn composities kwijt te raken ten bate van eventuele commerciële noodzaak (dat viel uiteindelijk mee, gelukkig), volgde ik ook facultatief de didactische vakken. Ik heb als gediplomeerd docent na mijn opleiding dan ook op enkele muziekscholen en thuis piano- en keyboardles gegeven, en bij Stichting Buitenkunst meerdere openluchtworkshops.
Als pianist bij "Kara Dara", "Got It?" en "BigBand Blast!" heb ik de nodige podium- en studio-ervaring opgedaan, en als arrangeur voor Stichting Culturele Droomwevers produceer ik talloze tracks. Voor de podcast-stations Hacker Public Radio en Tea, Earl Grey, Hot schreef en arrangeerde ik ook internationaal/wereldwijd enkele stukken. Je kunt me bovendien tegenkomen als graaggezienengehoorde gastpianist bij de Postbank Live Sessies in Rotterdam en bij Café Pitchers in Amersfoort.